ABOUT


EN: I started The Lori Diaries in the year of 2014 when I was finishing the first semester of my second year in college studying Economics. I knew I wanted to create an online space of my own, but I wasn’t entirely sure of what to write about. I just signed up on Blogger and somehow wrote my first blog post. I had no idea what I was doing, but I had the passion to learn and evolve, so I did just that. I spent lots of sleepless nights learning how to make html codes, and looking at all those countless YouTube videos that eventually helped me get my blog started.

I went into the process without any expectations, but just to have fun and use The Lori Diaries as a platform to be creative, and hopefully touch many people with my content. It’s amazing what can happen when you truly love what you’re doing. From the beginning this never felt like a “job” to me, but an outlet I always looked forward to at the end of the day or on weekends. It made me happy and excited and kept me motivated and thinking of what to blog about next.

The thing about my story is that it is still being written and everyday brings something new and unique, that’s why it is so exciting and thrilling. So, thank you for following along and for your continued support!


MK: Го започнав The Lori Diaries во 2014 година, кога го завршував првиот семестар од мојата втора година на факултет каде студирав економија. Знаев дека сакам да создадам онлајн дневник што ќе биде целосн мој, но не бев сосема сигурна за што да пишувам. Едноставно се пријавив на Blogger и некако го напишав мојот прв блог пост. Немав поим што правам, но сепак имав волја да научам и да се надоградувам, така што и го направив токму тоа. Поминав многу непроспиени ноќи учејќи како да правам html кодови, и гледајќи безброј YouTube видеа кои на крајот ми помогнаа да го доведам мојот блог во она што е денес.


Навлегов во овој процес без било какви очекувања, сакав само да се забавувам и да го користам The Lori Diaries како платформа каде ќе ја искажувам својата креативност и каде се надевам дека ќе допирам многу луѓе со својата содржина. Неверојатно е што може да се случи кога навистина го сакате она што го правите. Од почетокот ова никогаш не делуваше како "работа", туку како нешто на кое што се радував на крајот на денот или за време на викендите. Овој блог ме прави среќна и возбудена и ме држи мотивирана, размислувајќи за тоа што да ви напишам следно.


Мојата приказна сеуште се пишува и секој нов ден носи со себе нешто ново и уникатно, затоа и се е толку возбудливо и прекрасно. 

Ви благодарам што го следите секој нов пост и ви благодарам за вашата континуирана поддршка!
Поздрав,


Лори

On Instagram

© The Lori Diaries. Made with love by The Dutch Lady Designs.